Jumat, 14 Oktober 2011

cara cantikkan comment box


1  )
tengok image atas nih , korang boleh tick yang mna pon tak apa . cmmnt box tu akan menjadi jgak . tp kalau tick yang Pop-up window , tak akan nmpk . sbab Pop-up window nak kasi ringkas & cepat . okeh .

2) Dashboard>Design>Edit html>Tick Expand Widget Templates

3) cari kod dibawah :

]]></b:skin>

4) copy code di bawah dan paste di ATAS code ]]></b:skin>


#comments-block{
margin:0;
padding:0;
}
#comments-block .comment-author{
background:#848484 !important;
-moz-border-radius-topleft: 10px;
-moz-border-radius-topright: 10px;

padding:5px;
font-size:15px;
font-weight:bold;
border:1px solid #848484;
}
#comments-block .comment-body{
margin: 0;
font-size: 17px;
border-left: 1px solid #848484;
border-right: 1px solid #848484;
margin-top: -5px; /*position*/
padding: 5px;
}
#comments-block .comment-footer{
margin:0;
font-size: 10px;
font-weight: normal;
margin-bottom: 20px;
border-left: 1px solid #848484;
border-right: 1px solid #848484;
border-bottom: 1px solid #848484;
-moz-border-radius-
bottomright: 10px;
-moz-border-radius-bottomleft: 10px;
margin-top: -12px; /*position*/
padding: 5px;
}
#comments-block .deleted-comment{
font-style:italic;
color:gray;
}
#comments-block .comment-author a{
color: #ffffff !important;
}
#comments-block .comment-footer a, .comment-body a{
color: #848484 !important;
}


5) tulisan merah tu , korang boleh tukar ikot warna kesukaan sndri .


Credit http://nurhafizahpija.blogspot.com/2011/03/tutorial-cantikkan-comment-box.html

2 komentar:

Ruki-Zone mengatakan...

Dah lama tak berkunjung Sob.. :10

Sob, law boleh request, tolong di ubah nama + link Re-Creation ==> KUMPULAN SOFTWARE GRATIS dg link nya www.ruki-zone.com ya.. Alna Saya sudah ganti domain Sob.. :10

Terima kasih.. :10

mezzi oktavia mengatakan...

link n nama sudah zy ganti, silahkan di cek, :10

:10 :11 :12 :13 :14 :15 :16 :17
:18 :19 :20 :21 :22 :23 :24 :25
:26 :27 :28 :29 :30 :31 :32 :33
:34 :35 :36 :37 :38 :39

Poskan Komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...