Jumat, 26 Agustus 2011

Cara membuat Cute Icon Tepi Sidebar Title

"nak letak cute icon sebelah sidebar title korang.."
Tak de lah kan , kalau korang letak , kan nampak lebih cantik kan ?
Macam kat bawah ini ! ..

hehe..


Tapi , Lyssa nak bgtaw kat korang lah kan , kalau nak letak icon macam ini , korang kena delete lah korang nye border taw ? takot tak menjadi pulak . kalau nak nak letak jugak border sidebar tuh , korang paste kan dekat kod yang Lyssa akan bagi nanti , di bawah kod border ok ?


1. Dashboard > Design > Edit Html

2. Search kod ini :
h2 {

ataupun kod ini ,

.sidebar h2 {

Tapi , kalau kod yang dekat atas ni , kena Tick Expand Widget dulu tahu ?


3. Then , paste kod ini di bawah kod yang dekat atas tuh :

background:url(URLGMBR);
background-repeat: no-repeat;
background-position:left center;
padding:5px 3px 0 30px;
}
**Kalau sesiapa yang ada border , paste dekat bawah kod border ok ?

**Kalau tak menjadi jugak , delete je border tu :)

**Dekat mana nak amik URL GAMBAR ye ? Kat >>SINI<<

**Tak tahu nak copy URL macam mana ? >>TEKAN SINI<<


4. Ok , kalau dah siap , korang PREVIEW dulu.

5. Da jadi , terus SAVE ok ?


Credit to : Lyssa

0 komentar:

:10 :11 :12 :13 :14 :15 :16 :17
:18 :19 :20 :21 :22 :23 :24 :25
:26 :27 :28 :29 :30 :31 :32 :33
:34 :35 :36 :37 :38 :39

Poskan Komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...